Dordrecht Nieuw Streekpad

HET BIESBOSCHPAD. Het nieuwste streekpad omgeving Dordrecht. Vanaf september 2021 volg je op dit pad de contouren van de Sint Elisabethsvloed - 600 geleden.  (18-19 november 1421 )

Het Biesboschpad heeft een lengte van 170 km. De route heeft de vorm van een brede lus tussen Geertruidenberg en Strijen rondom het Nationaal Park De Biesbosch, met een lus rond het Eiland van Dordrecht. Tevens zijn drie "losse" wandelingen uitgezet, waarvan twee in de Biesbosch zelf. 

Als begin- en eindpunt zou je de "Kop van 't Land '  kunnen nemen.

De beschreven route start in Geertruidenberg en via  Hoge Zwaluwe en Lage Zwaluwe (met een station op enige afstand) loopt de route naar Moerdijk. Tussen Moerdijk en Strijensas maakt de route gebruik van een veerdienst. (Via de Moerdijkbrug kan de wandelaar ook oversteken naar Dordrecht.) Van Strijensas gaat de route via Strijen, Maasdam en de Kiltunnel naar station Dordrecht. Via Kop van 't Land (met een veerdienst over de Nieuwe Merwede) wordt Werkendam bereikt. Hierna loopt de route via Hank en Dussen naar Drongelen, waar de Bergsche Maas wordt overgestoken. Via Waalwijk, Sprang-Capelle en Raamsdonk keert de route terug naar Geertruidenberg.


In Outdoor Gear de Verrekijkers voor wandelaars

AKU De nieuwste (berg) Wandelschoenen
Vitale Bramani

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.alpaca-buitensport.nl/